Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεύτερη φύση η προβοκάτσια

Η προβοκάτσια και ο αντικομμουνισμός είναι δεύτερη φύση για το ΠΑΣΟΚ. Το επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το εσωτερικό σημείωμα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας απολογισμό της προεκλογικής τακτικής του, παραδεχόταν ότι βασικό και μόνο όπλο απέναντι στο ΚΚΕ, ήταν η διασπορά της λάσπης για τα οικονομικά του. Και μπορεί οι εκλογές να τελείωσαν, το πρόβλημα ωστόσο παραμένει για το ΠΑΣΟΚ: Η δράση του ΚΚΕ, η επιρροή του στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, η στήριξη που προσφέρει στο ΠΑΜΕ, είναι αγκάθι στο μάτι της σοσιαλδημοκρατικής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ, που συναγωνίζεται σε αντεργατική σκληρότητα την πολιτική της ΝΔ. Γι' αυτό και το ΚΚΕ πρέπει να πολεμηθεί με κάθε τρόπο. Και επειδή είναι αδύνατο με πολιτικά επιχειρήματα να αντιμετωπιστεί η στρατηγική του, το ΠΑΣΟΚ καταφεύγει στη δοκιμασμένη βρωμιά της προβοκάτσιας.

Τι φοβάται το ΠΑΣΟΚ; Το κίνημα και τις διεκδικήσεις του. Γι' αυτό και με ανέντιμα μέσα χτυπάει την ταξική πρωτοπορία του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι κινητοποιήσεις που αυτές τις μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πάτρα. Εκεί όπου 37 μουσικοί του Δήμου βρίσκονται υπό απόλυση, με την υπογραφή τής στηριζόμενης από το ΠΑΣΟΚ δημοτικής αρχής και του δημάρχου Ανδρέα Φούρα, στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΜΕ έκανε στο ακέραιο το ταξικό του καθήκον. Στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων που διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά. Μπήκε μπροστά στον αγώνα τους. Αυτοί που θεωρούσαν εύκολους αντίπαλους τρεις ντουζίνες εργαζόμενους, βρήκαν ξαφνικά απέναντί τους ένα τσούρμο αποφασισμένους εργαζόμενους από διάφορους κλάδους που είπαν και ξεκαθάρισαν πως οι απολύσεις δεν πρόκειται να περάσουν.

Τα βρήκε σκούρα το ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα. Το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε είτε σαν κυβέρνηση, είτε σαν αντιπολίτευση, είτε στην Ελλάδα, είτε στην ΕΕ, κάθε νόμο, στρατηγική και συμφωνία που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις και διαιωνίζει την πολιτική και εργασιακή ομηρία χιλιάδων εργαζομένων. Το ΠΑΣΟΚ που είτε στην κυβέρνηση, είτε στη διοίκηση ενός δήμου, δε θέλησε ποτέ και δε θέλει να ακούγεται κουβέντα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το ΠΑΣΟΚ, που, στο δήμο της Νίκαιας, έχοντας την πλειοψηφία στο σωματείο των εργαζομένων, χτυπούσε τη δημοτική αρχή που πάλευε με νύχια και με δόντια για τη μονιμοποίηση όλων, την οποία και πέτυχε.

Αυτό το ΠΑΣΟΚ λύσσαξε σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην Πάτρα. Και τι δεν είπαν τα στελέχη του. Οτι οι αγωνιστές προπηλάκισαν, έβρισαν, έριξαν κάτω εγκύους, έκλεψαν στολές της μπάντας! Τραμπούκισαν χτυπώντας βάναυσα στέλεχος του ΚΚΕ. Μέχρι και το ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ψήφισαν υπέρ του να μη μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι είπαν! Το μέγεθος του ψέματος, η ένταση της προβοκάτσιας δείχνουν και το φόβο τους. Οι εργαζόμενοι βγάζουν συμπεράσματα μέσα από τους ταξικούς αγώνες. Αντιλαμβάνονται την ενιαία στρατηγική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τη στοχοποιούν. Καθοριστική συμβολή σ' αυτό έχει το ΚΚΕ. Αυτό φοβούνται τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ. Τη στρατηγική του ΚΚΕ, την αυξανόμενη απήχησή της στους εργαζόμενους. Δικαιολογημένος ο φόβος τους. Και μάταιος ο κόπος τους να βρωμίσουν με την προβοκάτσια τους το ΚΚΕ.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ